Снимка: Pixabay, архивКъща за гости, финансирана с пари от Европа, е

...
Снимка: Pixabay, архивКъща за гости, финансирана с пари от Европа, е
Коментари Харесай

Уволняват дисциплинарно служител на ДФ Земеделие заради връзка с къща за гости

Снимка: Pixabay, списък

Къща за посетители, финансирана с пари от Европа, е обвързвана със чиновник на Държавен фонд " Земеделие ".

Имотът е в село Априлци. Отпуснатите пари са в размер на 300 000 лв.. През 2014 година къщата е пусната в употреба, а собственикът ѝ се оказа татко на специалист във фонда. При следващия ден на инспекции в къщи за посетители специалистите ревизират към 30 парцела, получили европари. Резултати се чакат най-рано след 30 юни, когато завършва инспекцията на общо 288 къщи за посетители.

„ Сигналът, който е получен в Държавен фонд " Земеделие " е обвързван с бенефициента, който се явява обвързвано лице със чиновник във фонда. В момента е назначена дисциплинарна комисия, която проверява сигнала, дали този специалист тъкмо се е занимавал с този вид планове или тъкмо с тази къща. Ако се откри това нещо, служителят ще бъде уволнен дисциплинарно ”, разяснява пред камерата на Нова телевизия Калоян Костадинов, заместник-изпълнителен шеф на Държавна фирма „ Земеделие ”.

„ Дъщеря ми работи от 2005 година в Държавна фирма „ Земеделие ”. С конкурс е назначена при господин Тадаръков. Редови реализатор е там. Не знам да е управителен кадър. До колкото знам нито е имала досег с плана, нито с някакви сътрудници да оказва давление и т.н ”, изясни Георги Кръстев, притежател на обекта.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР